Kulta rahaksi taantuman aikana

Koronahässäkän aiheuttaman taantuman seurauksena monet meistä huomaavat olevansa sen vaikutuksen alaisena ja alamme kehittää keinoja tienata lisärahaa. Yksi keinoista on muuttaa korut rahaksi, jolloin tarpeettomat korut ja muut kultaesineet myydään niitä ostaville firmoille. Firmat sitten sulattavat esineet ja myyvät ne eteenpäin. Tällöin esineestä käytetään nimitystä romukulta. Romukullasta taas valetaan kullalle uusi elämä uuden korun muodossa.

Jotkut ihmiset ovat onnekkaassa asemassa kun kokemamme taantuma ei heitä paljoa hetkauta! Marraskuussa 2011 Tokiolainen Kikinzoku jalokivikauppa asetti ikkunaansa tavallista koreamman ikkunasomistuksen. Somistus on niinkin erikoinen, että sen ympärille on asetettu vartija, joka vartioi tavallista arvokkaampaa ikkunasomistusta yötä päivää. Ikkunassa koreilee joulukuusi. Eikä mikä tahansa neulasia tiputteleva pölkky, vaan puhtaasta kullasta valmistettu 2,4 metriä korkea, 12 kiloa painava tekele. Kuusi kerää paljon ihailevia katseita ja tieto siitä on kiirinyt jo kauas. Se ei kuitenkaan ole myynnissä. Miksi sitten teettää tyyris kuusi vain tököttämään kaupan ikkunaan? Imagon vuoksi!

Elämme taantuman aikana, jolloin luksusmarkkinoilla tuotteiden arvot eivät laske vaan päinvastoin: jos omistaa arvokkaan tuotteen, viesti joka sen omistamisesta välittyy on usein sen omistajan mielestä hinnan arvoinen. Asia on kuitenkin eri kansalaisille, jotka eivät ole syntyneet kultalusikka suussa, vaan kokevat taantuman vaikutukset läheltä. Näissä tilanteissa lisärahan tienaaminen ei olisi pahitteeksi varsinkin Joulun lähestyessä, jolloin pyhien viettoon kuluu suuret summat rahaa. Harvat tuskin ottavat mallia Tokion kultakuusesta, mutta jopa pelkkä normaali havupuu, jouluateria, sekä joululahjat tulevat tyhjentämään monen kukkaron!

Tokion jalokivikaupan ikkunasomistusta katsottaessa, on vaikea uskoa, että kullan hinta on tällä hetkellä huipussaan. Näin asia kuitenkin on ja tilanteesta on hyvä ottaa hyöty irti, jos kotona lojuu tarpeettomia kultaesineitä, kuten rikkinäisiä koruja tai muita esineitä joita tiedät ettet enää tule käyttämään. Monet firmat mainostavat ”Ostetaan kultaa!” ja näitä yrityksiä on pilvin pimein suotuisten markkinaolosuhteiden takia. Liikkeitä on joko kauppakaduilla tai internetissä, jolloin firmat toimivat postin välityksellä. Postin kautta toimivat ostajat ostavat rikkinäiset korut sulatettavaksi, sulatettu kulta eli romukulta taas myydään eteenpäin. Kulta lähetetään heille vakuutetussa kirjekuoressa, jonka jälkeen esineet arvioidaan ja niistä suoritetaan maksu asiakkaan tilille.

Postin kautta toimivissa kullanostajissa on se hyvä puoli, että kullan myynti prosessi on erittäin vaivaton! Aikaa ja vaivaa ei tarvitse tuhlata kiikuttamalla koruja liikkeeseen paikan päälle, vaan kuori toimitetaan asiakkaalle kotiin ja esineet lähetetään vakuutetussa kuoressa arvioitavaksi. Sitten asiakas voi päättää hyväksyykö hän tarjotun summan koruista. Tällainen keino muuttaa kulta rahaksi on yleensä suositumpi ajan ja vaivan säästämiseksi ja vaikka prosessi saattaa kestää muutaman päivän, asiakkaat yleensä ovat valmiita mieluummin odottamaan muutaman päivän sen sijaan että stressaantuivat siitä. Näin jopa taantuman aikana on kehitetty uusia keinoja tehdä lisätienestiä!