Vanhojen kultakorujen myynti

Vanhojen kultakorujen myynti on yksi tapa ansaita ylimääräistä rahaa ja samalla päästä eroon tarpeettomista esineistä. Monet suomalaiset ovat perineet kultakoruja tai ostaneet niitä aikanaan lahjaksi, mutta eivät enää käytä niitä. Tällöin kultakorujen myynti voi olla hyvä vaihtoehto.

Kultakorujen myyntiin on nykyään monia eri vaihtoehtoja. Kullan ostajat toimivat usein internetin välityksellä, jolloin asiakkaat voivat lähettää esineensä postitse arvioitavaksi. Tämä säästää aikaa ja vaivaa, sillä asiakkaan ei tarvitse lähteä erikseen liikkeeseen arvioitavaksi. Lisäksi internetin välityksellä toimivat kullan ostajat eivät maksa liiketilan vuokraamisesta, joten he voivat tarjota asiakkailleen parempia hintoja.

Kultakorujen myynnissä on kuitenkin tärkeää muistaa, että kultakoruista maksetaan yleensä vain niiden painon mukaan. Esimerkiksi korun kauniit koristeet tai timantit eivät välttämättä lisää sen arvoa, vaan painavat vain korun hintaa. Tämä on hyvä ottaa huomioon, kun harkitsee kultakorujen myyntiä.

Miksi Myydä Vanhoja Kultakoruja

Vanhojen kultakorujen myyminen on yleinen tapa saada ylimääräistä rahaa. Se on myös ympäristöystävällinen tapa vähentää tarvetta uuden kullan kaivamiselle ja säästää arvokkaita resursseja. Tässä osiossa käsitellään syitä, miksi vanhojen kultakorujen myynti kannattaa.

Säästäminen

Vanhojen kultakorujen myyminen voi auttaa säästämään rahaa. Kullan hinta on korkea, ja vanhojen kultakorujen myynti voi tuoda merkittävän summan rahaa. Tämä ylimääräinen raha voi auttaa maksamaan laskuja, säästää tulevaisuutta varten tai käyttää lomamatkaan.

Ympäristöystävällisyys

Vanhojen kultakorujen myyminen on myös ympäristöystävällinen vaihtoehto. Kullan kaivaminen on ympäristölle haitallista, ja vanhojen kultakorujen myynti auttaa vähentämään uuden kullan kaivamisen tarvetta. Lisäksi vanhojen kultakorujen kierrättäminen auttaa säästämään arvokkaita luonnonvaroja.

On tärkeää huomata, että vanhojen kultakorujen myyminen voi olla kannattavaa vain, jos korut ovat aitoa kultaa. Ennen myyntiä on tärkeää selvittää korujen aitous ja arvo. Tämä voidaan tehdä esimerkiksi tarkastamalla korujen leimat tai viemällä korut kultasepälle arvioitavaksi.

Yhteenvetona voidaan todeta, että vanhojen kultakorujen myyminen voi olla hyödyllistä sekä taloudellisesti että ympäristön kannalta. Ennen myyntiä on kuitenkin tärkeää varmistaa korujen aitous ja arvo.

Miten Arvioida Vanhojen Kultakorujen Arvo

Vanhojen kultakorujen myynti voi olla hankalaa, jos et tiedä niiden arvoa. Onneksi on olemassa muutamia tapoja selvittää korun arvo. Tässä osiossa käydään läpi miten vanhojen kultakorujen arvo voidaan arvioida.

Kullan Paino

Yksi tapa arvioida vanhojen kultakorujen arvoa on selvittää niiden paino. Kulta mitataan yleensä unsseina, grammoissa tai karaateissa. Jos tiedät korun painon, voit käyttää nykyistä kullan hintaa ja korun kultapitoisuutta laskemaan sen arvon.

Kullan Pitoisuus

Useimmat kultakorut on leimattu merkinnöillä, jotka osoittavat kultapitoisuuden. Kultapitoisuus ilmoitetaan usein karaateissa, ja yleisimmät kultakorujen karaatit ovat 8k, 14k, 18k, 20k, 22k ja 24k.

Korun karaattimerkintä kertoo, kuinka suuri osa korusta on kultaa. Esimerkiksi 18 karaatin kultakorussa on 75% kultaa ja 25% muita metalleja. Jos korussa on muita kiviä tai materiaaleja, niiden arvo on laskettava erikseen.

Kultasepän Arvio

Jos et ole varma kultakorun arvosta, voit viedä sen kultasepälle arvioitavaksi. Kultaseppä voi tarkistaa korun painon ja kultapitoisuuden sekä arvioida korun kunnon ja mahdolliset lisäarvot, kuten korun historiallinen arvo tai uniikkius.

Kultasepän arvio voi auttaa sinua saamaan tarkan arvion korun arvosta ja auttaa sinua määrittämään myyntihinnan.

Kultapiste

Jos haluat myydä vanhoja kultakoruja, voit lähettää ne Kultapisteelle arvioitavaksi ja myytäväksi. Kultapiste arvioi korujen kultapitoisuuden ja painon ja maksaa koruista korkeimman mahdollisen hinnan.

Kultapiste tarjoaa myös ilmaisen postituksen ja maksaa koruista 24 tunnin kuluessa niiden vastaanottamisesta.

On tärkeää muistaa, että vanhojen kultakorujen arvo voi vaihdella huomattavasti, ja arvio on aina vain arvio. Lopullinen hinta riippuu monista tekijöistä, kuten kullan hinnasta, korun kunnosta ja kultasepän arviosta.

Miten Valmistautua Myymään Kultakoruja

Kultakorujen myyminen voi olla hyvä tapa ansaita ylimääräistä rahaa. Ennen kuin kuitenkin myyt vanhat kultakorut, on tärkeää valmistautua myyntiin oikein. Tässä osiossa käsitellään, miten valmistautua myymään kultakoruja.

Koruja Puhdistaminen

Ennen kuin viet kultakorut myyntiin, on tärkeää puhdistaa ne huolellisesti. Puhdistus auttaa koruja näyttämään parhailtaan ja voi myös auttaa korujen arvon arvioinnissa. Kultakorujen puhdistus on helppoa. Alla on muutamia vinkkejä kultakorujen puhdistamiseen.

 • Kastele korut miedossa saippuavedessä ja harjaa niitä varovasti hammasharjalla. Huuhtele korut vedellä ja kuivaa ne pehmeällä liinalla.
 • Käytä kaupasta saatavaa korupuhdistusainetta. Noudata aina valmistajan ohjeita.
 • Vältä kovia kemikaaleja, kuten klooria ja happoja, sillä ne voivat vahingoittaa kultakorujen pintaa.

Kultakorujen Luokittelu

Kultakorujen luokittelu auttaa sinua määrittämään korujen arvon. Alla on muutamia asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon kultakorujen luokittelussa.

 • Kultapitoisuus: Kultapitoisuus määrittää korun arvon. Mitä korkeampi kultapitoisuus, sitä arvokkaampi koru on. Kultakoruissa on yleensä leimoja, jotka kertovat kultapitoisuuden. Esimerkiksi 18 karaatin kultakoruissa on leima ”750”, joka tarkoittaa 75% kultapitoisuutta.
 • Paino: Korujen paino vaikuttaa myös niiden arvoon. Mitä raskaampi koru, sitä arvokkaampi se on.
 • Kunto: Korun kunto vaikuttaa sen arvoon. Hyväkuntoiset korut ovat arvokkaampia kuin huonokuntoiset.
 • Muut ominaisuudet: Joissakin kultakoruissa voi olla jalokiviä tai muita koristeita, jotka voivat vaikuttaa korun arvoon.

Kultakorujen myyntiin valmistautuminen on tärkeää, jotta voit saada parhaan mahdollisen hinnan koruista. Puhdista korut huolellisesti ja luokittele ne oikein, jotta niiden arvo voidaan määrittää oikein.

Missä Myydä Vanhoja Kultakoruja

Vanhojen kultakorujen myynti voi olla hyvä tapa ansaita ylimääräistä rahaa. Seuraavassa on joitakin tapoja myydä vanhoja kultakoruja.

Romukullan Ostajat

Romukullan ostajat ovat yrityksiä, jotka ostavat kultakoruja romukullan hinnalla. Romukullan ostajat voivat tarjota nopean ja helpon tavan myydä kultakoruja, mutta heidän tarjoamansa hinnat voivat olla alhaisemmat kuin muilla myyntikanavilla.

Kivijalkakaupat

Kivijalkakaupat ovat fyysisiä myymälöitä, jotka ostavat ja myyvät koruja ja muita arvoesineitä. Kivijalkakaupat voivat tarjota parempia hintoja kuin romukullan ostajat, mutta heidän tarjoamansa hinnat voivat vaihdella suuresti kaupasta riippuen.

Huutokaupat

Huutokaupat ovat toinen tapa myydä vanhoja kultakoruja. Huutokaupat voivat tarjota korkeampia hintoja kuin romukullan ostajat tai kivijalkakaupat, mutta myyntiprosessi voi olla hitaampi ja vaatia enemmän vaivaa. Joitakin esimerkkejä huutokaupoista ovat Huutokauppa Helander ja Bukowskis.

On tärkeää vertailla eri myyntikanavia ja niiden tarjoamia hintoja ennen vanhojen kultakorujen myyntiä.

Miten Määritellä Oikea Hinta

Vanhojen kultakorujen myynti voi tuntua hankalalta, jos ei tiedä niiden todellista arvoa. Hinnan määrittäminen voi olla monimutkaista, sillä se riippuu monesta eri tekijästä, kuten kullan painosta, puhtausasteesta, markkinoiden tilanteesta ja kullanostajasta. Tässä osiossa kerrotaan, miten vanhojen kultakorujen oikea hinta määritellään.

Kullan Paino ja Puhtausaste

Kullan paino ja puhtausaste ovat tärkeitä tekijöitä kullan hinnan määrittämisessä. Kullan paino mitataan grammoina, ja sen puhtausaste ilmaistaan karaattina. Yleisimmin käytetty puhtausaste on 18 karaattia, mutta kultakoruja voi olla myös 14 tai 22 karaatin kultaa.

Kullan hinta määräytyy sen puhtausasteen ja painon perusteella, joten mitä enemmän kultaa on, sitä korkeampi hinta. Kullan puhtausasteen voi selvittää etsimällä kultamerkinnän korusta. Tavallisia merkintöjä ovat esimerkiksi ”750” (18 karaatin kulta), ”585” (14 karaatin kulta) ja ”916” (22 karaatin kulta).

Markkinoiden Tilanne

Kullan hinta vaihtelee jatkuvasti markkinoiden tilanteen mukaan. Kullan hintaa vaikuttavat monet tekijät, kuten taloudellinen tilanne, poliittiset tapahtumat ja kullan kysyntä. Kullan hinta on ollut viime vuosina korkea, joten vanhojen kultakorujen myynti voi olla kannattavaa.

Kullanostajan Valinta

Kullanostajan valinta on tärkeä tekijä vanhojen kultakorujen myynnissä. Kullanostajien hinnat voivat vaihdella merkittävästi, joten kannattaa vertailla eri kullanostajien tarjoamia hintoja. Netissä toimivien kullanostajien tarjoamien hintojen vertailu on helpompaa, ja kovan kilpailun vuoksi useimmat netin romukullan ostajat tarjoavat korkean hinnan romukullasta.

Laatukorun myymälöissä vastaanotetaan asiakkaiden kultaa, ja pyritään aina maksamaan markkinoiden paras hinta. Suomen Kultareservi tarjoaa myös arviointipalvelua, jolla voi selvittää korujen todellisen arvon. Lähes puolet Suomen Kultareservin asiakkaista on saanut yllättävän suuren korvauksen vanhoista kultakoruistaan.

Kullan myynti voi olla hyvä tapa ansaita rahaa vanhoista koruista, mutta kannattaa olla tarkkana kullanostajan valinnassa ja selvittää korun todellinen arvo ennen myyntiä.

Myyntiprosessin Vaiheet

Vanhojen kultakorujen myyntiprosessi voidaan jakaa seuraaviin vaiheisiin:

 1. Arvioi korujen arvo: Ensimmäinen vaihe on selvittää korujen arvo. Tämä voidaan tehdä esimerkiksi käymällä korukaupassa tai arviointipalvelussa. On tärkeää saada realistinen käsitys korujen arvosta ennen myyntiä.
 2. Puhdista ja korjaa korut: Seuraavaksi korut tulee puhdistaa ja tarvittaessa korjata. Tämä parantaa korujen ulkonäköä ja voi lisätä niiden arvoa. Korujen puhdistamiseen ja korjaamiseen kannattaa käyttää ammattilaista.
 3. Valitse myyntikanava: On useita eri tapoja myydä vanhoja kultakoruja. Niitä voi myydä esimerkiksi korukaupassa, huutokaupassa tai verkkohuutokaupassa. On tärkeää valita kanava, joka sopii parhaiten omiin tarpeisiin ja joka tarjoaa kohtuullisen hinnan koruista.
 4. Määritä myyntihinta: Kun myyntikanava on valittu, on aika määrittää korujen myyntihinta. Tämä voidaan tehdä esimerkiksi vertailemalla hintoja samanlaisten korujen myynnistä tai käyttämällä arviointipalvelun antamaa hinta-arviota.
 5. Myy korut: Kun myyntihinta on määritetty, on aika myydä korut. On tärkeää varmistaa, että kaikki tarvittavat asiakirjat ja sopimukset ovat kunnossa ennen myyntiä.
 6. Säilytä asiakirjat: Kun korut on myyty, on tärkeää säilyttää kaikki myyntiin liittyvät asiakirjat. Tämä sisältää esimerkiksi myyntisopimuksen ja kuittauksen maksusta.
 7. Tarkista verotus: Lopuksi on tärkeää tarkistaa, onko myynnistä maksettava veroja. Tämä riippuu muun muassa myyntihinnasta ja myyntikanavasta.

Vanhojen kultakorujen myyntiprosessi voi vaatia jonkin verran aikaa ja vaivaa, mutta se voi myös olla kannattavaa. On tärkeää seurata yllä mainittuja vaiheita varmistaakseen, että kaikki menee sujuvasti ja että koruista saa kohtuullisen hinnan.

Verotus ja Lainsäädäntö

Vanhojen kultakorujen myynnissä on huomioitava verotus ja lainsäädäntö. Suomessa myyntitulot ovat yleensä veronalaista tuloa, mutta kirpputorimyynti ja satunnainen tavaroiden myynti on verotettavaa vain, jos myyntituloja kertyy yli 1 000 euroa vuodessa. Tämä koskee myös vanhojen kultakorujen myyntiä.

Sen sijaan, jos kyseessä on jatkuva, ammattimainen tavaroiden myynti, se luokitellaan elinkeinotoiminnaksi ja siitä saadut tulot ovat veronalaista tuloa. Tässä tapauksessa myös vanhojen kultakorujen myynti on veronalaista.

Jos myyntituloja kertyy yli 10 000 euroa vuodessa, on yrittäjän rekisteröidyttävä arvonlisäverovelvolliseksi. Tämä tarkoittaa sitä, että myyjä velvoitetaan keräämään arvonlisäveroa myyntituotteiden hinnasta ja tilittämään se verottajalle.

On myös tärkeää huomioida, että vanhojen kultakorujen myyntiin liittyy lainsäädännöllisiä velvoitteita. Esimerkiksi kaikkien myynnissä olevien korujen tulee olla turvallisuusmääräysten mukaisia ja niiden on täytettävä EU-direktiivien vaatimukset. Lisäksi koruissa tulee olla asianmukaiset leimat ja merkinnät.

Myös kuluttajansuojalaki asettaa velvoitteita myyjälle. Myyjän tulee antaa ostajalle riittävät tiedot tuotteesta, sen ominaisuuksista ja mahdollisista puutteista. Lisäksi ostajalla on oikeus reklamoida tuotteesta, jos siinä on virhe tai se ei vastaa annettuja tietoja.

Usein kysytyt kysymykset

Mistä löydän luotettavan kullan ostajan?

Luotettavan kullan ostajan löytäminen voi olla haastavaa, mutta on tärkeää varmistaa, että myyjä on ammattilainen ja että heillä on hyvä maine. Suosittelemme tutkimaan kullan ostajia verkossa ja lukemaan asiakkaiden arvosteluja ennen kuin teet kauppoja. Kultapiste, Kultajousi ja Laatukoru ovat kaikki tunnettuja kullan ostajia Suomessa.

Miten arvioida vanhojen kultakorujen arvo?

Vanhojen kultakorujen arvioiminen voi olla vaikeaa, mutta yleensä arvo riippuu kullan painosta ja pitoisuudesta. Kullan arvo määräytyy myös markkinoiden mukaan, joten hinta voi vaihdella päivittäin. Suosittelemme pyytämään arviota useammalta kullan ostajalta, jotta voit vertailla hintoja ja saada oikeudenmukaisen tarjouksen.

Kuka maksaa parhaiten vanhoista kultakoruista?

Kullan ostajien hinnat voivat vaihdella suuresti, joten on tärkeää tutkia eri ostajia ja pyytää tarjouksia useammalta paikalta. Nettikulta, Kultajousi ja Laatukoru ovat kaikki tunnettuja kullan ostajia Suomessa, ja ne tarjoavat kilpailukykyisiä hintoja.